Hogyan és mit válasszak a gyümölcskosárból?
2015. december 18. írta: NyIvett

Hogyan és mit válasszak a gyümölcskosárból?

Avagy hogyan köszönthet be a várva várt boldogság?

 Tanácsadói utam során sokszor kérdezték tőlem a hosszú ideje egyedül, partner nélkül élő személyek, hogy mit tehetnének annak érdekében, hogy megfelelő partnerre, szerelemre találjanak. Tanácsot kértek a párkereséshez, pártaláláshoz, valamint útmutatást ahhoz, hogy hogyan kezdjenek neki a saját történetüknek.

Amikor az ember fia, vagy lánya már oly régóta vágyik egy társra, akkor sok esetben figyelmen kívül hagyja tudatosítani magában, hogy kit is szeretne. Eluralják a vágyak, és főként arra fókuszál, hogy valakit szeretne maga mellé. Privát beszélgetéseik során hamar kibújt a szög a zsákból, amikor rákérdeztem arra, hogy milyen párt szeretne magának az illető. Az esetek többségében a „részben már tudom”, vagy a „még nem gondolkoztam rajta” válaszok hangzottak el.

Amikor az illető még maga sem tudja, hogy valójában kire vágyik, csak azt, hogy valakire, akkor kicsit döcögősebben indul el a történet. Ugyanis, amíg nem tudja az ember fia, vagy lánya, hogy kit szeretne valójában, amíg nem fogalmazódott meg benne, hogy milyen legyen az illető, akit vár az életébe, addig nehezebben indul meg a folyamat a sorstól, az égiektől, a Jóistentől. Annak ellenére, hogy a Jóisten már réges-régen tudja, hogy ki az, aki Neked rendeltetett. Pusztán csak várja, hogy megérj rá, kész legyél rá, és tudd azt, hogy ki az, akit valóban vársz magad mellé. Ha már tudatosítottad magadban, akkor el is fogod tudni bírni annak súlyát. Csak kitartónak, és hűnek kell lenned magadhoz, a szívedhez.

A legjobb gyakorlati példát szoktam felhozni segítség és megértésképpen, mely a következők szerint néz ki. Elhatározod magadban, hogy elmész a zöldségeshez gyümölcsöt venni. Látod ám, hogy rengeteg portékája van a zöldségesnek, mire megkérdezi, hogy mit szeretnél, mit keresel. Erre TE rávágod, hogy gyümölcsöt szeretnél, mire a zöldséges mosolyogva válaszol, hogy az itt van bőven. Tüzetesebben megvizsgálod a kínálatot, majd megragad a szemed az almákon. A zöldséges akkor ismét megszólít, látva, hogy már közelebb jársz a választáshoz. Rákérdez, hogy almát szeretnél-e, mire Te rávágod, hogy almát. Erre a zöldséges megkérdezi, hogy melyik fajta almából szeretnél, mert neki aztán minden fajta termése van: sokfajta almája van, sokfajta külsővel, sokféle formában, sokféle ízben.  Akkor elkezdesz tanakodni, hogy hogyan szűkítsd le a kört. Majd teszem fel, kitalálod, hogy Jonathan almát szeretnél, és oda lépsz a megfelelő kosárkához. Mutatja Neked a zöldséges, hogy akkor válogass kedvedre, ízlésed szerint. Majd ahogyan elkezdesz szemezgetni az almáskosárban, akkor szembesülsz vele, hogy az egyik szebb, mint a másik. Egyik színesebb, mint a másik. Egyik formásabb, mint a másik. Egyik egészségesebb, mint a másik. A tapogatózás közben, tüzetes szűrés alapján megtalálod azt, amit hozzávetőlegesen kerestél. Bízol, és hiszed, hogy kinézete egyezni fog a belső íz világával is.

Ezért fontos tudatosítani magadban, hogy mit, és kit is keresel, milyen legyen kettőtök viszonya, a párkapcsolat minősége. Fogalmazhatnék úgy is, hogy előre leadod a szíved, lelked, elképzeléseid szerinti listát, hogy az egy másik ember szívével, lelkével, elképzeléseivel találjon, egyesülni tudjon. Mert a másik oldalon ugyanúgy vár Téged valaki, mint ahogyan Te várod Őt! Személyes példám működőképesnek bizonyult, így nyugodt szívvel, és szeretettel tanácsolom bárkinek. Sőt, nem is olyan régen került elő a saját szívlistám, melyben fontosnak véltem megemlíteni, és rögzíteni a következő dolgokat:

Belülről, a benső értékektől kezdve kifelé haladva, tüzetes személyleírással, az utolsó szőrszálig. Egyénisége, embertársaihoz és szeretteihez való viszonyulása, intellektusa, beszédessége, humora, érdeklődései köre, hobbija, származása, hite, szíve, szeretete, férfiassága, megegyező azonosságok, szeme színe, haja színe, sűrűsége, hosszúsága, testmagassága, orra, bőre, mosolya, végtagjai, stílusa, higiéniai és függőségi tényezők, és a többi. A listámban való felsorolásom, és kifejtésem összesen négy darab A4-es lapot töltött ki. Menet közben rájöttem, hogy elfelejtettem némi apróságot, melynek mára már nincs jelentősége, hiszen kilencven százalékban azt kaptam, akire vágytam. Azt a kapcsolati minőséget, amire vágytam.

Hiszem, és tapasztaltam, hogy működik. Azonban ez mellett még szükséges az önmunka, a szívvel-lélekkel való gyógyulás, tisztítás, megtisztulás ahhoz, hogy készek legyünk Ő rá, és a kapcsolatra. Hogy teret adjunk, és teret kapjon az életünkben egy más, egy új, egy közös, egy felemelő létező.  

2015.12.16. By: Ivi

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenetterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr428182016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása