Lélektáncvarázs
2016. május 12. írta: NyIvett

Lélektáncvarázs

Gátlások nélküli bódulatvilágban

Milyen kiszámíthatatlan a lélek, és annak súgása! Nem a sors, a lélek. A lelkem kívánsága.

 Már talán két hónapja is van annak, hogy három téma érkezett meg hozzám, amelyből egyet, az ikerlelkemet, már megírtam. Időmet sajnos nem tudtam annak a dolognak szentelni, amely az életem, a szerelmem, így a másik két témát tologattam magam előtt a mai napig. Ma azzal a szándékkal ültem le a gép elé, hogy megírom a következő történetet, mely az egyes férfitípusok érzelemvilágáról, cselekedeteikről szól, de a lélek közbeszólt. Még pedig akképpen, és akkor, amikor kedves hastáncot űző unokatestvérem műtermi fotóit nézegettem, amely ismét elvarázsolt, és magával ragadott a tánc világába. Visszarepített ismét abba a világba, amelyben hosszú időn át éltem. A lélek emlékezett, emlékeztetett. Emlékezett a tánccal járó érzésekre, felszabadultságra, szabadságra, és egyszerűen csak irányított. Az érzelmeimen keresztül. Az elmém csak azt tudta, hogy közvetítenie kell a lélekből jövő, még meg nem fogalmazódott egykori érzéseket, de azt nem, hogy ez a történet most nem a férfiak szerelméhez fog kapcsolódni, hanem egy másfajta, különleges szerelemhez, a tánchoz.

 Való véletlenségből került sorra Enya We are free now című száma, melyből valósággal kikúszik a szabadság illata, mely gyengéden, érzékien simogat, és elutaztat egy olyan helyre, melyben megszűnik minden anyagi, kézzelfogható, tárgyias dolog. Ide nem ér el más, mint a dallam, és a ritmus. De az is csak eleinte, amíg a test át nem veszi a zene rezgéseit. Amikor a zenének varázsa a fülön keresztül bekúszik a lélekbe, és a lélek ringatózik, elmerül benne, onnantól kezdve megszűnik a külvilág, és egy más dimenzióba kerülünk. A testtelenség, súlytalanság, a szabadság dimenziójába. Aki igazán, belülről táncolt már valaha, az tudja, hogy ez egy különleges, megfoghatatlan, örökké tartó pillanatérzés addig, amíg benne van a táncos. Amikor kikapcsol az agy, és átadja a léleknek az irányítást, akkor táncol a lélek igazán. Lehet egyedül, lehet párban, lehet csoportosan, de ott, legbelül, ott önmaga van. Látszólagosan kívülről nézve a testet táncoltatja, de valójában befele táncol. Magának. Hogy megélje azt a fajta szabadságot, amelyet semmilyen más, ehhez fogható érzéssel nem tud megélni. Olyan extázis érzése ez, mely egy önkívületi állapotba repít, mint egy elkábító szer. Elbódít, megrészegít, elvarázsol. Olyan hely ez, ahol az ember levetkőzi a gátlásait, ledobja őket, akár a ruháit, és meztelen önmaga marad. Meghittségben, befele fordulva, intimitásban önmagával, és partnerével, a zenével. Akár egy összeolvadt, mélységeket érintő szexuális együttlétben. A zene, mint szerető megába bolondítja a lelket, mely lélek a testet használva elkezd rá válaszolni. Együtt mozdulnak, együtt dobbannak, együtt ringatóznak, együtt szállnak. Élvezik az együttlétezés minden pillanatát. Azt a pillanatot, mely örökkévalónak, mely soha véget nem érőnek tűnik. Azt a pillanatot, mely a végtelenségig, és azon is túlrepít.

 Próbálom a belőlem kiáramló érzéseket szavakba önteni, próbálom lefesteni, érzelmeimmel átadni, de valójában, úgy igazán, csak tánc közben lehet átérezni, és megtapasztalni a lélek felemelkedettségét, a valódi szabadság varázsát.

 Amikor szólít lelked, akkor halld meg, ne visszakozz, cselekedj, perdülj táncra, mert a lelked szeretne szabad lenni! Szabad, akár pár percig, akár több órán át, akár visszatérően, vagy folytonosan. Táncolj úgy, ahogyan a búzakalászok ringatóznak a mezőn! Táncolj úgy, ahogyan a virágok lebbentik fel színes sziromszoknyájukat a réteken! Táncolj úgy, ahogy erdőknek lombjai hullámoznak! Táncolj úgy, ahogyan a víz fodrozódva forgolódik hatalmas báltengereken! Táncolj úgy, mint még soha, szabadon, lágyan, könnyedén, esztelen, gátlástalanul, „mezítelen”!

Most ezt tudtam adni magamból Nektek, ezt kívánta a lelkem, ezt kellett, hogy szívemmel, lelkemmel közvetítsem! Kedves ikerlelkem gondolataival zárom a soraim, mely találóan illeszkedik a bevezetéshez:

"Aminek meg kell íródnia, az megíródik."

2016.05.11. By: Ivi

Zeneajánló: https://www.youtube.com/watch?v=xButjfhZWVU 

Szeretettel ajánlom a szövegben említett Now we are free c. szám Gladiator Soundtrack változatát! Ez a szám segít emlékeznünk arra, hogy Mindnyájan szabadnak, szabadságra születtünk, melyet Mindnyájan más módon, másban élünk meg. Akár szösszenet időre, akár hosszútávon. Bár a cél, a lélek örök szabadságának megtalálása, és annak megőrzése. Továbbá segít emlékeznünk arra, hogy kik vagyunk, miért vagyunk itt, mi a hivatásunk, és mi a küldetésünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenetterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr528708706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása