EQ, IQ, LOVE
2018. november 03. írta: NyIvett

EQ, IQ, LOVE

Talàn, a kulcs a másik emberhez az érzelmi kommunikáciò mi létében, kifejezésében, kifejeződésében, megértésében rejlik.

Figyelmen az embereket önmagukban, figyelem a sorsukat, figyelem az egymás közti kapcsolòdásaikat, eszmecseréiket, érintkezéseiket, és figyelem önmagamat. Ki, miképpen, miért érti vagy épp nem érti meg a másikat. Különbözőek vagyunk, éppen ezért különböző képpen is kommunikálunk. Akár mondanivalòt közlünk- és továbbìtunk, akár érzést közvetìtünk, vagy fejezünk ki (ha egyáltalán kifejezünk, és tudunk kifejezni). Hasonlò hasonlòt vonz elv alapján működik ez is (eredményesebben). Különböző szinteken kommunikálunk, melyben jelentős szerepe van mind az értelmi (IQ), és mind az érzelmi (EQ) intelligenciának is. Ha különböző értelmi szinten lévő emberek pròbálnak eszmét cserélni, abbòl esetlegesen származhat megértés; de, mivel, más-más érdeklõdési körrel, témával, élettapasztalattal, értékrendszerrel bìrnak, ìgy ugyanazon dolog mást jelentéssel fog bìrni mindkettejüknek. Más szemszög, más felfogás, más Világ-nézet. Valòszìnüleg nem kerülnek összhangba. Ha különböző érzelmi szinten lévő emberek pròbálnak érintkezni egymással, akkor azok nagyobb valòszìnüséggel, gyorsabb iramban lesznek képesek az egymás közti kapcsolòdásra, az érzéssel, megérzéssel, együtt-érzéssel valò megértésre. Az érzéseink ugyanolyanok, ha boldogok vagy szomorùak vagyunk, ha bizakodást vagy csalòdottságot érzünk, ha szeretettel vagy utálattal vagyunk telve. Más-más erõsséggel rezonálnak, de az érzelmi intelligenciának köszönhetően (jobbik esetben) ismerjük õket, aktivizálòdnak, és kifejezõdnek. A kapcsolòdás milyensége, mélysége különböző, de sokkalta inkább érthető, akár szavak, mondanivalò, összefüggő beszéd nélkül is.

Egy értelmi szinten közelìtõ személy kevésbé fogja megérteni az érzelemmel kommunikálòt (ha csak nem ismerik elég jòl egymás kommunikáciòs kifejező rendszerét), és fordìtva ugyanìgy. Kevésbé fognak közel kerülni egymáshoz, kevésbé fog szoros kötelék kialakulni közöttük, ellentétben az értelmi-értelmi, és érzelmi-érzelmi párosìtással. A különböző szint, a különböző kifejezési szint az olyan, mint a különböző Világ. Màshogy vannak benne, máshogy vannak kòdolva, messzebb állnak egymástòl, azonban, ha van rá megfelelõ lelki és szellemi érettségük, tudatosságuk, akkor egymásra tudnak hangolòdni.

A gondolatmenet végkifejleteként pediglen: a szeretet az, ami mindezt és mindent felülìr. A szeretethez nem kell értelmi megértés, értelmi kapcsolòdás, mert az ugyan soha nem fejből, ésszel, IQ-val történik. A szeretet szìvbõl, érzésből, testet elárasztò melegséggel jön. S legyen valaki EQ-ja szegényebb vagy gazdagabb, akkor is mindannyijukban ugyanazt a boldogìtò, felemelő, legmagasabb szintű energiát fogja generálni.

 By: Ivi     07/10/18, London

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenetterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr8514342295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása